BodyJoyVitaal

voel je fit en energiek

Massages en Therapeutische behandelingen

Massages zijn er in vele vormen en een grote diversiteit aan technieken,maar uiteindelijk allemaal met hetzelfde doel: Het verbeteren van het welbevinden van degene die gemasseerd wordt en daarmee bijdragen aan een gezond lichaam en voorkomen van klachten.

Iemand kan zich laten masseren voor rust en ontspanning,omdat het aangenaam is,vanwege bepaalde klachten en symptomen of een combinatie van bovenstaande.

Afhankelijk van het doel en rekening houdend met de gevoeligheid en wensen van de client,zal een massagebehandeling uitgevoerd worden met bepaalde technieken en intensiteit.

Vooraf aan de massagebehandeling zal er een korte intake plaatsvinden om tot een optimaal gewenst resultaat te komen.


Sport -en Massagetherapie

Binnen de massagetherapie worden uiteenlopende klachten en blessures behandeld.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen specifieke, medische blessures en a-specifieke (overbelastings)klachten.
De massagetherapeut zorgt voor optimale voorwaarden ter bevordering van het herstel van het lichaam, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt op de voorgrond staat.
De keuze van de behandelvormen, de behandelintensiteit en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.

Sportmassage Venray

 De officiele beschrijving van sportmassage:

Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren,te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen.

Een sportmassage kan op verschillende manieren ingezet worden:

- Kort na een inspanning  (bijv. training of wedstrijd) om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren.De massage zorgt dan voor minder spierpijn of kans op blessures.

- Tussen twee inspanningen in,bijv. op een rustdag,dit is dan een ontspannende massage.Heeft U spierpijn of vermoeide spieren,dan is dit vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag.Een massage zorgt dan voor verlichting en bespoedigd het herstel.

- Vlak voor een inspanning,een stimulerende massage van de meest te gaan gebruiken spieren zorgt dan voor een goede doorbloeding en voorbereiding op de komende prestatie.            

Bij een (sport)massage wordt er gebruikt gemaakt van Effleurages (strijkingen),Petrisages (knedingen),Fricties (plaatselijk cirkelvormige druk),Tapotements (kloppingen) en schuddingen,al naar gelang het doel en situatie.


Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een oliemassage waarbij afhankelijk van de gekozen tijd het lichaam bijna geheel of gedeeltelijk gemasseerd wordt.

Een gehele lichaamsmassage neemt 90 minuten in beslag,indien men kiest voor een massage van 60 of 75 minuten,zullen bepaalde delen niet of korter gemasseerd worden,ook dit kan in overleg.

Indien iemand een bepaald lichaamsdeel liever niet gemasseerd heeft,of juist ergens extra aandacht wil,kan dit vooraf of tijdens de massage aangegeven worden.Hetzelfde geldt voor de kracht of intensiteit waarmee de massage uitgevoerd wordt;de een houdt van heel zacht en een ander van meer stevig.

Massage op Locatie

Ik kan onder bepaalde voorwaarden ook op locatie of bij U aan huis komen masseren.

Ik ben in het bezit van een mobiele massagetafel die overal mee naar toe kan in de auto.Ben ik voor U moeilijk bereikbaar,heeft U geen vervoer ter beschikking,voelt U zich prettiger in eigen huiselijke omgeving gemasseerd te worden of heeft U een bijzondere gelegenheid,dan is het in overleg mogelijk dat ik op locatie kom.

Uiteraard moeten de omstandigheden wel aan bepaalde voorwaarden voldoen; Er moet voldoende ruimte en privacy zijn om de massage goed en in alle rust uit te kunnen voeren en ik moet ervan overtuigd zijn dat ik ook zelf op mijn gemak en prettig kan werken.

Afhankelijk van de extra reistijd en afstand zal er een toeslag berekend worden bovenop de normaal geldende tarieven,deze zal ik U pas kunnen doorgeven als ik weet waar de massage moet plaatsvinden en U kunt mij dit dan voor accoord bevestigen voor de definitieve afspraak.