BodyJoyVitaal

voel je fit en energiek

Massages en Therapeutische behandelingen

Massages zijn er in vele vormen en een grote diversiteit aan technieken,maar uiteindelijk allemaal met hetzelfde doel: Het verbeteren van het welbevinden van degene die gemasseerd wordt en daarmee bijdragen aan een gezond lichaam en voorkomen van klachten.

Iemand kan zich laten masseren voor rust en ontspanning,omdat het aangenaam is,vanwege bepaalde klachten en symptomen of een combinatie van bovenstaande.

Vooraf aan de massagebehandeling zal er een korte intake plaatsvinden om tot een optimaal gewenst resultaat te komen.


Massagetherapie

Binnen de massagetherapie worden uiteenlopende klachten en blessures behandeld.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen medische blessures en (overbelastings)klachten.
De massagetherapeut zorgt voor optimale voorwaarden ter bevordering van het herstel van het lichaam, waarbij ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en ‘handig beweeggedrag’ van de cliënt op de voorgrond staat.
De keuze van de behandelvormen, de behandelintensiteit en de behandelduur worden afgestemd op de individuele, specifieke situatie van de cliënt.

Sportmassage Venray

 Een sportmassage kan op verschillende manieren ingezet worden:

- Kort na een inspanning  (bijv. training of wedstrijd) om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren.De massage zorgt dan voor minder spierpijn of kans op blessures.

- Tussen twee inspanningen in,bijv. op een rustdag,dit is dan een ontspannende massage.Heeft U spierpijn of vermoeide spieren,dan is dit vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag.Een massage zorgt dan voor verlichting en bespoedigd het herstel.

- Vlak voor een inspanning,een stimulerende massage van de meest te gaan gebruiken spieren zorgt dan voor een goede doorbloeding en voorbereiding op de komende prestatie.            


Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een (olie)massage waarbij afhankelijk van de gekozen tijd het lichaam bijna geheel of gedeeltelijk gemasseerd wordt.

Een gehele lichaamsmassage neemt 90 minuten in beslag,indien men kiest voor een massage van 60 of 75 minuten,zullen bepaalde delen niet of korter gemasseerd worden,dit kan in overleg.

Indien iemand een bepaald lichaamsdeel liever niet gemasseerd heeft,of juist ergens extra aandacht wil,kan dit vooraf of tijdens de massage aangegeven worden.Hetzelfde geldt voor de kracht of intensiteit waarmee de massage uitgevoerd wordt;de een houdt van heel zacht en een ander van meer stevig.